Eksportstatistik

Bliv klogere på bygge- og anlægsbranchens eksport.

Dansk Byggeris Eksportanalyse marts 2020

Bygge- og anlægsbranchens eksport af varer og tjenester til EU-landene tabte pusten i 2019. I alt eksporterede danske bygge- og anlægsvirksomheder for knap 77 milliarder kr. sidste år. Det 25 procent mindre end i 2018.

Det især er det britiske og tyske marked, der svigter. Helt galt gik det for eksporten til vores største eksportmarked Tyskland, der faldt 44 procent i forhold til året før. Udviklingen undrer både Dansk Byggeri og en række store bygge- og anlægsvirksomheder. Den tyske byggeaktivitet er nemlig steget markant de seneste år.

Download Dansk Byggeris Eksportanalyse marts 2020

Se PM "Tyskland giver dansk byggeeksport en syngende lussing"

 

Omsætning i udlandet - inklusive datterselskaber

En gang om året udarbejder vi en statistik over den udførende del af byggebranchen ud fra indberetninger fra virksomhederne i Network for Global Civil Engineers (NGCE) (tidligere Dansk Projekteksport Netværk, DPN). Både ren eksport og omsætning i virksomhedernes udenlandske datterselskaber indgår i opgørelsen.

Seneste opgørelse for 2018-tal viser, at omsætningen i udlandet hos ni af de store danske entreprenørvirksomheder faldt med mere end 20 procent sammenlagt. Men der var grund til optimisme. Ordrebøgerne var pænt fyldt op, og 2019 så lovende ud. Uanset udviklingen er arbejde i udlandet en strategisk nødvendighed for Danmarks største entreprenører

Se NGCE-tallene og pressemeddelelserne på Network for Global Civil Engineers' hjemmeside

 

Byggeriets Eksportprofil samler vi arkitekter, entreprenører og rådgivende ingeniører og ser deres samlede udenlandske omsætning. Eksportprofilen baserer på medlemmernes indberetninger, og Dansk Byggeri udarbejder den i fællesskab med Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører FRI. Den seneste Eksportprofil vedrører tal for år 2016:

Læs PM om Eksportprofil 2017

Download Export Profile 2017

 

Udenrigsministeriets statistik

Udenrigsministeriets Eksportråd udgiver artikler om den generelle udvikling i den danske vareeksport.
Link til Eksportrådets hjemmeside med nyheder

Kontakt Dansk Byggeris Internationale afdeling

AnitaKurowska Larsen
Chefkonsulent

Anita Kurowska Larsen

72160294 anl@danskbyggeri.dk
Læs mere
Henriette Thuen
Afdelingschef

Henriette Thuen

72160283 htu@danskbyggeri.dk
Læs mere
Loading...
Scroll til top af siden