Mikrovirksomheder

En erhvervspolitik for de mindste virksomheder. Dansk Byggeri fremlægger 12 anbefalinger til gavn for alle mikrovirksomheder, som er lige til at gå til og forholdsvist billige at gennemføre.

Læs vores 12 anbefalinger her

 

Vigtige, små virksomheder bliver overset

De mindste virksomheder med under 10 ansatte udgør 93 % af alle virksomheder, og står for en fjerdedel af samfundets omsætning. andel af beskæftigelsen bliver notorisk undervurderet, når man ser på antallet af ansatte. Halvdelen af mikrovirksomhederne i Danmark er nemlig enkeltmandsvirksomheder. Inklusive de selvstændige er der således i omegnen af 650.000 faktisk beskæftigede personer i de danske mikrovirksomheder. Men politisk bliver de mindste virksomheder overset. Dansk Byggeri har talt op, at kun 4 % af de sidste 10 års erhvervs- og vækstpolitiske initiativer har rettet sig direkte mod etablerede mikrovirksomheder.

 

”Små” udfordringer

I bygge- og anlægsbranchen har 9 ud af 10 virksomheder også under ti ansatte, og de er ligeså udfordrede af deres størrelse som mikrovirksomhederne i andre brancher. De mindste virksomhed er dårligere økonomisk sikret end mange lønmodtagere, trækker det største bureaukratiske læs og er underrepræsenterede i den offentlige erhvervsfremmeindsats. Derfor er udfordringerne blandt de små virksomheder også samfundsmæssig udfordring.

 

Ny erhvervspolitik

Det vil Dansk Byggeri gøre op med. Således har Dansk Byggeri udarbejdet 12 anbefalinger til Regeringen for at fremme vilkårene for landets mindste, men vigtige, virksomheder.

 

Hent de 12 anbefalinger for erhvervspolitik til mikrovirksomheder, og læs flere detaljer om anbefalingerne i nedenstående beregningsnotater.

Kontakt

JacobHangaard
Konsulent

Jacob Hangaard

72160275 jha@danskbyggeri.dk
Læs mere
AndreasWeidinger
Klima- og bæredygtighedschef

Andreas Weidinger

72160104 asw@danskbyggeri.dk
Læs mere
Loading...
Scroll til top af siden